27 april : Dag van de Dans met Dancing Kids

Gepubliceerd op 26.04.2024, 11:39

Voor de Dag van de Dans presenteren de jongeren van het Dancingkids Dans en performance programma van Rosas de choreografie Mini Waves, onder leiding van Rosslyn Wythes. De voorstelling gaat door op 27 april 2024, in Le Senghor, cultuurcentrum in Etterbeek.

Rosslyn onderzocht met de deelnemers van Dancingkids het gebruik van canon in dans.  Ze nodigde hen uit om hun eigen materiaal te creëren door middel van improvisatie. 

De canonstructuren die ze gebruiken vragen om te onderhandelen, compromissen te sluiten en samen te werken. Het is een uitdaging om te dansen en te improviseren binnen een inflexibele structuur en vereist daarom een staat van luisteren en openheid om zowel informatie te ontvangen als te geven. De vrijheid van het individu is verbonden aan de groep, en creativiteit genereert frictie en spanning van waaruit we de vaardigheid van de performers om samen te werken kunnen observeren.

Meer informatie op de site van Dag van de Dans: https://www.dagvandedans.be/program?cdbid=d32d5d17-8635-4790-838d-71e3bb9d82d1&utm_source=www.dagvandedans.be&utm_medium=referral&utm_campaign=widgets

 

Titel: Mini Waves.
Choreografie: Rosslyn Wythes in samenwerking met de performers
Dansers: Alice Aronsson-Brown, Ida Baltes, Ines Estievenart De Gracia, Leo Vandenplas, Lola Leghait, Luna Birghi Dugardin, Malou Declerck, Nour Distexhe Delahaut, Polly Persyn, Samuel Van Eyck, Sebastian Latorre, Stavriana Mele