L'Opéra de Paris en Rosas presenteren COSI FAN TUTTE

Gepubliceerd op 12.04.2024, 12:19

In 2017 nodigde de Opera van Parijs Anne Teresa uit voor de regie van Così fan tutte, de bekende 18e-eeuwse tragikomedie gecomponeerd door Wolfgang Amadeus Mozart. Nu wordt het stuk opnieuw uitgevoerd door de dansers van Rosas en het koor en orkest van de opera van Parijs, van 10 juni tot 9 juli in Palais Garnier in Frankrijk.

Così fan tutte vertelt het verhaal van twee jonge mannen die, samen met de cynische Don Alfonso, een verlichte filosoof, een list bedenken om de trouw van hun geliefden te beproeven.

Anne Teresa De Keersmaeker koppelt in haar regie zang aan dans en baseert zich op de onderliggende geometrie van de muziek om de turbulente emotionele transformaties van de personages vorm te geven. Op die manier onderwerpt ze de alchemie van het koppel aan een diepgaand onderzoek en onderlijnt ze het wetenschappelijke spel van aantrekking en afstoting, waarbij de introductie van een nieuw element, de list, het bestaande evenwicht grondig in de war stuurt en nieuwe verbindingen mogelijk maakt.

Ga voor tickets en meer informatie naar https://www.operadeparis.fr/en/season-23-24/opera/cosi-fan-tutte 

10.06-09.07.2024 COSÌ FAN TUTTE Palais Garnier, Opéra de Paris - Parijs, Frankrijk