Première Zeitigung in het Kaaitheater, Brussel

Gepubliceerd op 26.10.2017, 10:43

http://www.stuk.be/nl/programma/zeitigungOp donderdag 9 november 2017 gaat in het Kaaitheater te Brussel Zeitigung in première.

Bijna 10 jaar na Zeitung vertrekken Anne Teresa De Keersmaeker en Alain Franco van dezelfde bouwstenen voor Zeitigung. Tegen de achtergrond van een veranderde wereld en doorheen de lichamen van acht jonge dansers actualiseren ze hun eigen werk. In deze nieuwe versie gaat de jonge choreograaf en danser Louis Nam Le Van Ho vanuit zijn eigen danstaal de confrontatie aan met De Keersmaekers choreografie. Le Van Ho’s bijdrage slaat een brug naar een nieuwe generatie makers en choreografen, en biedt zo een ander perspectief op de Keersmaekers en Franco’s voortdurende zoektocht naar het essentiële raakvlak van muziek en dans. Alain Franco neemt tijdens de voorstelling plaats achter de piano. In een breed historisch gebaar kruist de muziek van Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms, Arnold Schönberg en Anton Webern de meetkundige principes en de improvisatie in de choreografie.

Zeitigung staat van 9 tot 18 november 2017 in het Kaaitheater te Brussel, in samenwerking met De Munt / La Monnaie. De voorstelling is nadien ook nog te zien in het STUK in Leuven en gaat het volgende seizoen op tournee. Meer info hier.

  • Zeitigung (2017) — teaser #01
  • Zeitigung (2017) — teaser #02