Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker creëren Somnia met 44 jonge P.A.R.T.S.-studenten.

Gepubliceerd op 08.05.2019, 16:51

Een groep van 44 dansers gaat samen met Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker in dialoog met het natuurlijk landschap, waar parameters als geluid en stilte, licht en donker, afstand en nabijheid relatief worden, en zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe grenzen verschijnen. In de zoektocht naar een ecologische esthetiek laten ze de vier muren van het theater achter zich voor een performance die een minimum aan theatrale ingrepen vereist en naadloos kan versmelten met de natuurlijke omgeving.
 
Het bos en de nachtelijke hemel vormen het ideale decor voor de ‘dromen’ waarnaar de titel Somnia verwijst. De eerste is Somnium, een novelle van de 17e-eeuwse astronoom Johannes Kepler, waarin science fiction en wetenschap versmelten om te bewijzen dat de planeten in elliptische banen rond de zon draaien. De tweede droom aan de basis van de voorstelling is A Midsummer Night’s Dream.
 
Met Shakespeare en Kepler exploreren de dansers het samengaan van tekst, dans en muziek in een spel met de zwaartekracht, gegidst door fantastische verhalen en in een tijdruimte ver voorbij de grens van het stedelijke theater.
 
Somnia is het afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten van PARTS. Het is de eerste keer dat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, die de school in 1995 oprichtte, een creatie maakt met alle PARTS-studenten samen.

Voor deze gelegenheid werkt ze samen met Jolente De Keersmaeker, theatermaakster en lid van het toneelspelersgezelschap Stan.
 
Somnia wordt gecreëerd in het kader van het Kunstenfestivaldesarts en zal tussen 29 mei en 01 juni dagelijks om 20u plaatsvinden in het Kasteelpark van Gaasbeek. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het agentschap Natuur & Bos en van het Kasteel van Gaasbeek.
 
Wegens het grote succes van de voorstellingen organiseert PARTS na afloop van het Kunstenfestivaldesarts van 05 tot en met 09 juni een extra reeks vertoningen van Somnia. Deze extra voorstellingen worden door het Kaaitheater gepresenteerd. De ticketverkoop voor deze extra reeks gaat exclusief via het Kaaitheater.

Somnia tijdens het Kunstenfestivaldesarts: 29 mei - 01 juni
meer info & tickets

Extra reeks Somnia ism. het Kaaitheater: 05 - 09 juni
meer info & tickets
 


SOMNIA
P.A.R.T.S. / Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

Met

Rita Alves (PT), Maureen Bator (FR), Cassandre Cantillon (BE), Calvin Carrier (UK), Wai Lok Chan (HK), Aminata Diallo (FR), Synne Enoksen (NO), Papis Faye (SN), José Fernandez (ES), Carolina Ferreira (PT), Némo Flouret (FR), Rafael Dos Santos (BR), Jonas Gineika (LT), Tessa Hall (NZ), Hanako Hayakawa (JP), Hyeonseok Lee (KR), Thomas Higginson (UK), Mei-Ning Huang (TW), Cheyenne Illegems (BE), Keren Kraizer (IL), Georges Labbat (FR), Robson Ledesma (BR), Eimi Leggett (JP), Ivan Lucadamo (ES), Lydia McGlinchey (AU), Audrey Merilus (FR), Vasco Mirine (MZ), Fouad Nafili (MA), Azusa Namba (JP), Timothy Nouzak (AT), Stanley Ollivier (FR), Alban Ovanessian (FR), Jean-Baptiste Portier (FR), Margarida Ramalhete (PT), Luis Ramirez Munoz (CO), Myriam Rosser (ES), Julia Rubies (ES), Cintia Sebök (HU), Joshua Serafin (PH), Mariana Silva (BR), Judith Van Oeckel (BE), Mooni Van Tichel (BE), Gustavo Vieira (BR), Mamadou Wague (FR)

Gecreëerd met
Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

Artistieke assistenten
Marie Goudot, Michaël Pomero, Scarlet Tummers

Tekst
Somnium, Johannes Kepler

A Midsummer Night’s Dream, William Shakespeare

Muziek
naar
The Fairy Queen, Henry Purcell

Arrangementen
Fabian Fiorini, Calvin Carrier, Némo Flouret

Muzikaal advies
Tom Pauwels

Muzikanten
Laurent Blondiau, Lieve De Sadeleer, Isabel Favilla, Benjamin Postal, Kinga Ludvai  

Stemcoach
Lucy Grauman, Fabienne Seveillac

Natural Movement
Aron Blom

Kostuums
Lila John

Assistentie Kostuums
Heide Vanderieck

Productieassistente
Sien Van Dycke

Vuur
Corentin Hannon, Dries Kestemont

Technici
Steven Peeters, Herman Venderickx

Keuken
Wieke Nelissen, Sureshkumar Rajendran, Carole Sainte-Marie,  Petronella van der Hallen

P.A.R.T.S.
Lief Bigare, Etienne Bracke, Johanna Buys, Jens Buysschaert, Sandra Da Costa, Steven De Belder, Laura De Bie, Els De Meyer, Maria Leandro, Steven Peeters, Manon Santkin, Naomi Solomaniuck, Charlotte Vandevyver, Sien Van Dycke, Theo Van Rompay, Sandy Williams, Czeslaw Wnorowski

Locatie
Kasteelpark Gaasbeek

Productie
P.A.R.T.S.

Coproductie
Rosas, tg STAN, Kunstenfestivaldesarts, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek

Dank aan
Kuno Bakker, Bart Coen, De gemeente Lennik, Hugo De Greef, De Groentelaar met Tijs Boelens, Nicolas Naessens en Sander Van Haver, De School van Gaasbeek, Drinks Limbourg, Juan Díaz Dorronsoro, Eva Fillet, Jade Fillet, Rone Fillet, Steven Fillet, Thomas Hertog, Ictus, Floor Keersmaekers, Emilie Kino, Luc Mishalle, Klaas Tindemans

P.A.R.T.S. wordt ondersteund door het Vlaams Ministerie van Onderwijs