A Love Supreme terug op de scène

Gepubliceerd op 08.02.2017, 11:24

A Love Supreme

Vanaf 23 februari brengen Anne Teresa De Keersmaeker en Salva Sanchis een herwerkte versie van A Love Supreme, hun creatie gemaakt in 2005, op de scène.
 
A Love Supreme is een danskwartet op John Coltranes gelijknamig muziekstuk uit 1965. Dit album werd legendarisch door de zorgvuldig gebalanceerde wisselwerking tussen improvisatie en structuur, tussen nauwgezette vorm en brute energie en door het krachtig samengaan van de uitgesproken stijlen van de vier solisten: John Coltrane zelf, pianist McCoy Tyner, bassist Jimmy Garrison en drummer Elvin Jones.
 
Deze wisselwerking vertaalt zich letterlijk in de dans: voor A Love Supreme gingen De Keersmaeker en Sanchis de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven en in elkaar te laten opgaan.

Meer dan tien jaar na de creatie herwerken De Keersmaeker en Sanchis A Love Supreme tot een avondvullende voorstelling, gedanst door vier nieuwe, jonge dansers. Elk van hen wijdt zich aan de specifieke stijl van een van de muzikanten en hun instrument, waardoor een spanningsveld ontstaat dat de energie en de dynamiek van het originele ensemble reflecteert. Het resultaat is een uitgesproken vitale voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde.

A Love Supreme gaat op 23 februari in première in het Kaaitheater te Brussel, in samenwerking met De Munt/La Monnaie. De voorstelling zal er tot 4 maart te zien zijn en gaat daarna op tournee door Europa en de Verenigde Staten. 

Meer info en tourdata hier.