Wereldpremière Mitten wir im Leben sind/​ Bach6Cellosuiten tijdens de Ruhrtriennale in Duitsland

Gepubliceerd op 12.07.2017, 17:38

Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten, de nieuwste choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker, gaat op 26 augustus 2017 in wereldpremière in de Maschinenhalle Zweckel te Gladbeck (Duitsland), in het kader van de Ruhrtriennale.
 
Tijdens deze voorstelling worden de cellosuites van Johann Sebastian Bach integraal uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras. De samenwerking tussen De Keersmaeker en Queyras kwam voort uit een wederzijdse waardering voor elkaars werk en een gemeenschappelijke interesse in muzikale analyse als vertrekpunt voor hun interpretaties.
 
Bachs cellosuites worden beschouwd als een mijlpaal in de Westerse muziekgeschiedenis. Hun ingenieuze architectuur, hun dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven ons vandaag aanspreken. Anne Teresa De Keersmaekers affiniteit met Bach bleek al uit verschillende eerdere voorstellingen zoals Toccata (1993), Zeitung (2008) en Partita 2 (2013).

In dit stuk worden de zes suites uitgedaagd en bespeeld in een choreografie voor drie dansers en twee danseressen, waaronder De Keersmaeker zelf. Deze fascinerende symbiose van muziek en dans onthult zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking in de totaliteit van de cyclus.

De Belgische première voor Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten sind vindt op 23 september 2017 plaats in De Munt / La Monnaie, in samenwerking met Kaaitheater en Bozar Music. Daarna gaat de voorstelling op tournee.

Meer info en tourdata hier.